2024. április 29. - Péter

Nincs baloldali elhajlás az MDF-ben

Balra nem köthet semmiféle kompromisszumot az MDF, mert ez Antall József örökségének alapelveivel ellenkezne; a párt továbbra is tartja a jobbközép irányt, a Fidesz esetében pedig várakozó álláspontra helyezkedik a jövőt illetően - nyilatkozta Boross Péte
2008. szeptember 28. vasárnap 16:14 - Hírextra
Nincs olyan parlamenti párt, amelyik az elmúlt 18 évben ne szavazott volna együtt a szocialistákkal "mázsás kérdésekben", kivéve az MDF. A fórum viszont elveti azt a "durva, éles, gyakorta közönséges politikai stílust", amelyhez kezdik az embereket hozzászoktatni, s ez az ország társadalmi lezüllésének a jele - mondta Boross Péter.

Az Almássy Kornél körüli konfliktusról szólva Boross Péter kifejtette: olyan fiatalemberről van szó, aki semmilyen szempontból nem érett meg a pártelnöki feladatra, de valakik felbiztatták.

Hozzátette: az országos gyűlést megelőző napon Almássy "borzalmas sajtótájékoztatóval jött elő, amelyen a krimijelenségek, üldözöttség, fenyegetettség és a fantázia kapott szerepet". Ezzel sokat rontott saját helyzetén és ártott az MDF-nek is. Ezért a frakció egyhangú szavazással zárta ki a soraiból - mutatott rá.

Almássy Kornél szeptember 13-án jelentette be, hogy visszalép az MDF-elnökjelöltségtől. Az országos gyűlés előtt egy nappal tartott sajtótájékoztatóján ezt azzal indokolta, hogy azért döntött a visszalépés mellett, mert a feleségét, illetve az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették. Pénteken a politikust kizárták az MDF-frakcióból és a pártból, amit a politikus törvénytelennek tekint. Almássy részt vett és szavazott a szombati tisztújító gyűlésen.

A politikai helyzet értékeléséről szólva Boross Péter aláhúzta, hogy álláspontja szerint nagy valószínűséggel nem lesznek előre hozott választások, ez sem az MSZP-nek, sem az SZDSZ-nek nem lenne érdeke. "Majd egy bonyolult szövegrendszer keretében az SZDSZ mégis megszavazza a költségvetést és 2010-ig megy tovább a verkli" - jelentette ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását