2024. május 12. - Pongrác

Összeült az MDF

Az MDF frakcióból kizárt Almássy Kornél is megjelent a Magyar Demokrata Fórum XXII. országos tisztújító gyűlésén, szombaton Budapesten. A tanácskozás, Herényi Károly parlamenti frakcióvezető köszöntő szavaival, nem sokkal fél tizenegy után vette kezdetét.
2008. szeptember 27. szombat 12:36 - Hírextra
Az eseményen jelen van több határon túli magyar vezető és a brit konzervatív árnyékkormány EU minisztere. Az országos gyűlést több európai konzervatív politikus, mások mellett Angela Merkel német kancellár üzenetben köszöntötte.

Dávid Ibolya néhány perccel tíz óra előtt érkezett meg a helyszínre, a Hungexpo területére. A pártból az előző nap kizárt Almássy Kornélt - akit az ülésterembe érkezésekor a küldöttek egy része megtapsolt - először nem akarták regisztrálni. Az ügyintéző közölte vele, hogy ezt "felső utasításra" nem teheti meg. A sajtó kérdésére, hogy ki adott erre utasítást, a pultánál lévő ügyintéző nem adott válasz. Ezt követően azonban mégis regisztrálhatott a politikus.

Almássy Kornél kérdésre válaszolva elmondta: nem készül felszólalásra, ám helyzettől függően erre is sor kerülhet.

Dávid Ibolyának, az MDF jelenlegi elnökének ebben az évben kihívója akadt a pártelnöki tisztségre: Almássy Kornél alelnök, aki azonban szeptember 13-án bejelentette: visszalép az elnökjelöltségtől. Almássyt pénteken az MDF kizárta soraiból, ő azonban vitatja a kizárás jogosságát.

Az országos gyűlésen ha a küldöttek újra bizalmat szavaznak Dávid Ibolyának, a politikus - aki az egyetlen jelölt az elnöki tisztségre - hatodik elnöki mandátumát kezdheti meg az MDF élén.
A tanácskozáson napirenden szerepel az MDF alapszabályának módosítása is.
A párt elnökét két évre választják, azaz a 2010-es országgyűlési választásokat követő országos gyűlésig lesz mandátuma az új elnöknek, illetve az új elnökségnek. Összesen 384-en szavaznak majd, a küldöttek mellett az országos választmány és az országos elnökség tagjai, a parlamenti, valamint az európai parlamenti képviselők.

A sajtó, a korábbi gyakorlattal ellentétben csak korlátozottan dolgozhat a helyszínen. A biztonsági szolgálat megpróbálja a küldötteket elszigetelni a média munkatársaitól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását