2024. április 28. - Valéria

Hat tonna ruha

Az apró kicsitől, a fiatal, életerősön át a munkában megfáradtig nyüzsögtek a kezek, hat tonna ruha között válogattak szombaton a csongrád megyei Pusztaszeren; az egykori iskolaépület udvarán kiterített ruhaneműket az Európai Borlovagrend ajánlotta fel a
2008. szeptember 27. szombat 22:46 - Hírextra
A lovagrend segítségével Hollandiából érkezett az ezerhétszáz lakosú településre a hatvan mázsa minőségi bálás ruha, amelyet szigorú rend szerint osztottak ki. Egyszerre öt család lehetett az udvarban és fél óráig válogathattak. Az esemény szervezője, Piti János azt ígérte, hogy egy hónapon belül újabb szállítmány érkezik majd egykori szülőfalujába.

Németh Mónika öt gyermeke közül csak a legkisebb nem tudta mit kell tenni. Az anyuka az MTI-nek elmondta: a lányok általában az ehhez hasonló akciókon szerzik be a divatosabb ruhákat, szerencsére még kicsik, és nem feltétlenül kell nekik a legújabb. Már több hasonló adományból részesültek, így ruhára szinte egyáltalán nem kell költeniük. Az egyetlen kivétel az ünneplő, de abból kicsit nagyobbat vásárol, ami tovább jó és a testvérek egymástól örökölhetik - magyarázta.

Európai Borlovagrend magyarországi konzulátusa, Dél-alföldi legátusa képviseletében jelen volt Pölös Attila borbíró és Szabó Kálmán bortanácsos is. A borbíró elmondta: a szombaton kiosztott ruha egyetlen darabja sem megy kárba, ami megmarad, a Máltai Lovagrendhez kerül. A konzulátus saját költségén hozatta Magyarországra az adományt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását