2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Bajnai és a munka

Hosszú távon a munka teremtheti meg egy ország stabilitását, ezért képessé kell tenni az embereket arra, hogy munkát vállaljanak, ösztönözni kell munkába állásukat, és munkahelyeket kell teremteni - jelentette ki Bajnai Gordon vasárnap Szegeden.
2008. szeptember 7. vasárnap 14:36 - Hírextra
Magyarország a fejlettségi mutatókat tekintve a 35-45. helyen áll a világban, a tőkevonzó-képességet vizsgálva a hetedik, az uniós források felhasználását nézve pillanatnyilag az első, de a foglalkoztatási adatokat tekintve az utolsó előtti Európában - mondta a nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) tanévnyitóján, melyen részt vett Paczolay Péter, az Alkotmánybíróság elnöke, az egyetem professzora is.

Itt az ideje, hogy Magyarország arra koncentráljon, hogyan változtatja meg a viszonyát a munkához: képessé kell tenni minél több embert, hogy dolgozni tudjon, ösztönözni kell a munkába állást, és munkahelyeket kell teremteni - hangsúlyozta a politikus.

Magyarországon ma a történelmünkben páratlan fejlesztési program valósul meg, ennek fő célja, hogy a gazdaság tartósan az unió átlagát meghaladó növekedési pályán haladhasson - fogalmazott Bajnai Gordon.

"Ma megint lehetőségünk van, hogy eldöntsük, Magyarország milyen fejlesztési utat választ. A politikai elitnek pedig az a felelősége, képes lesz-e az ország hosszú távú érdekei mentén megépíteni politikáját, vagy ezekkel szemben keresi meg választói bázisát" - mondta a nemzeti fejlesztési és gazdasági tárca vezetője.

Az SZTE 6,4 milliárd forintos uniós támogatást nyert el az informatikai, természettudományos és műszaki képzés infrastruktúrájának javítására. A csongrádi megyeszékhely önkormányzata pályázati támogatást nyert a térségi integrált szakképző központ fejlesztésére, a város tömegközlekedésének korszerűsítésére, turisztikai beruházásokra - sorolta a miniszter.

A tanévnyitón az egyetem legrangosabb elismerésével, a Pro Universitate díjjal tüntették ki a Mérnöki Kar két hallgatóját, Vajda Attilát, aki a pekingi olimpián a magyar csapat első aranyérmét nyerte kenu 1000 méteren és Janics Natasát, aki Kovács Katalinnal párban arany, a kajak női négyes tagjaként pedig ezüstérmet szerzett
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását