2024. május 6. - Ivett, Frida

A Ház vezetőinek költségtérítése 2002 óta nyilvános

Az Országgyűlés elnökének és alelnökeinek kifizetett költségtérítések 2002 óta megtalálhatók az Országgyűlés honlapján - közölte Bakos Emil, az Országgyűlés Hivatalának gazdasági főigazgatója és Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke pénteken az MTI-
2007. november 9. péntek 15:58 - Hírextra

Az Országgyűlés Hivatala a képviselői megválasztásuknak is megfelelő, mindenkor a törvényben megállapított juttatásokat fizette ki és fizeti ki az Országgyűlés elnökének, alelnökeinek - olvasható a közleményben.

A kifizetett költségtérítésekről 2002 óta részletes, személyre szóló adatokkal, az Országgyűlés honlapján tájékoztatjuk az állampolgárokat - írták.

Az Országgyűlés honlapján csütörtöktől olvasható minden parlamenti képviselő tiszteletdíja és költségtérítése. Az Országgyűlés elnöke és alelnökei kiemelt díjazást kapnak.

Szili Katalin házelnök bruttó fizetése - a parlamenti honlap szerint - szeptemberben 1.435.200 forint volt, költségtérítése 287.040 forint, miután választókörzete Pécsett van. Áder Jánosnak, a parlament fideszes alelnökének bruttó 618.240 forint a tiszteletdíja. Ő is 287.040 forint költségtérítést vehet fel, mivel választókerületének központja, Csorna több mint 200 kilométerre van Budapesttől, és szálláspénzre is jogosult, mivel ott nincs lakása.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását