2024. április 25. - Márk

Romák és rendőrök az előítéletek ellen

Együttműködési megállapodást írt alá pénteken a Szolnoki Rendőrkapitányság a szolnoki, az újszászi, a nagykörűi és a zagyvarékasi cigány kisebbségi önkormányzattal - tájékoztatta Bajári Attila rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető pénteken az MTI-
2008. szeptember 26. péntek 14:38 - Hírextra
A Szolnoki Rendőrkapitányság célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a legnagyobb létszámú kisebbséggel, a cigánysággal a konfliktus- és előítélet-mentes viszony kialakításáról, hogy javuljon a rendőrség, a cigány kisebbségi önkormányzatok, a roma civil szervezetek és a kisebbségi jogvédő szervezetek közötti párbeszéd. Ennek fő területei a bűnmegelőzés, az áldozattá válás elkerülése, az ismeretterjesztő kommunikáció, valamint az egyes szervezetek együttműködése - hangsúlyozta a megállapodások ünnepélyes aláírása előtt Bajári Attila.

Szeretnénk bevonni a cigányságot a helyi polgárőrség munkájába, illetve gyakoribb megbeszéléseket, szorosabb munkakapcsolatot remélünk a helyi önkormányzattal a rendőrséggel való együttműködési megállapodás megkötését követően - mondta az MTI-nek Rácz Sándor, a zagyvarékasi cigány önkormányzat elnöke.

Kifejtette: csökkenteni kellene a cigánysággal szembeni nagyfokú előítéletet, az általánosítást, ehhez arra is szükség lenne, hogy közhasznú munka biztosításával a cigányság kapjon lehetőséget az értelmes munkavégzésre. Zagyvarékason például, ahol a 3900 lakosból mintegy 620 roma, ez nem működik rendszeresen - emelte ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását