2024. április 19. - Emma

Gasztronómiai különlegességek

Gasztronómiai különlegességekkel, köztük kemencés ételekkel várják a vendégeket a hétvégén Tokaj-hegyalján. Gecsei Anikó, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat turisztikai munkatársa szerint ha valaki kíváncsi a régi korok ízeire, e hét végén érdemes
2008. július 22. kedd 11:15 - Hírextra
Példaként említette, hogy szombaton reneszánsz kemencés sült tésztákat kóstolhatnak a vendégek a bodrogkisfaludi tájházban.

Emellett koncertek, sportrendezvények szórakoztatják majd az érdeklődőket, az esti Anna-napi batyus bál bevételét pedig a tájház működtetésére fordítják a szervezők.

Népszerű a szegilongi kemencés program is. A turisztikai munkatárs elmondta: alig fél éve, hogy a szegilongi tájház jellegű borház megnyitotta kapuit az Összefogással Tokaj Világörökségéért program keretében, s máris nem várt mértékű az érdeklődés a szolgáltatásai iránt.

A tájházban ugyanis a helyi viseletek és bútorok mellett olyan élő hagyományokat ismerhetnek meg a vendégek, mint például a kemencés ételek készítése vagy a helyi halászlé főzése bográcsban, természetesen a Bodrogból fogott halakból.

Gecsei Anikó hozzátette: a tájház működtetője, a helyi önkormányzat szerint a falusi kemencés programok kiváló kiegészítői lehetnek a tokaji borvidéki kínálatnak, s a visszajelzések alapján ebben bizakodhatnak is, hiszen folyamatosan érkeznek vendégek a programokra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását