2024. május 5. - Györgyi

Fischer Iván harmadik az Év Művésze versenyben

Az Év Művésze az amerikai Hilary Hahn amerikai hegedűművész lett a londoni Gramophone magazin szavazásán; Anna Nyetrebko orosz szoprán mögött a harmadik helyen Fishcer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója végzett - tudatta Körner Tamás, az eg
2008. szeptember 26. péntek 17:30 - Hírextra
Beszámolt arról, hogy a londoni Dorchester szállodában ünnepélyes körülmények között csütörtökön este hirdették ki az eredményt.

Bár hivatalosan csak egy díjat adnak ki, a brit Classic FM rádióállomás nyilvánosságra hozta a szavazás további eredményét is: a második helyen az orosz szoprán, Anna Nyetrebko végzett, míg a harmadik legtöbb szavazatot, páratlan magyar sikerként, Fischer Iván kapta - közölte Körner Tamás.

Tájékoztatása szerint a világ legtekintélyesebb komolyzenei folyóirata, a londoni Gramophone az év legjobb felvételeit jutalmazó, a lemezek Oscar-díjának tekintett Gramophone-díjak mellett minden évben odaítéli az Év Művésze díjat. A díj rangját emeli, hogy egyetlen kategóriában versenyez a teljes nemzetközi zenei élet: hangszeres művészek, énekesek, karmesterek.

"Már az óriási sikernek számított, hogy a 2008-as jelöltek tíz fős listájára felkerült a fesztiválzenekar zeneigazgatója, Fischer Iván is. A jelöltekre a világ bármely országából lehetett szavazni, így a végső döntést a közönség mondta ki" - olvasható a közleményben.

A brit Classic FM Rádióállomás szervezésében az Amerikai Egyesült Államok, Franciaország, Németország, Olaszország, Korea, Kína, Dánia, Ausztrália, Új-Zéland, Finnország, Mexikó, Hollandia, Svédország és Oroszország rádióhallgatói szavazhattak, míg a többi országból interneten lehetett voksolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását