2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Kerti vasutak találkozója Budapesten

Mozdonymodellek, gőzgépek és kerti vasutak mutatkoznak be augusztus 23-án és 24-én a Vasúttörténeti Parkban. A találkozóra a környező országokban, illetve Magyarországon magántulajdonban lévő kisvonatokat hívták meg.
2008. augusztus 14. csütörtök 08:14 - Hírextra

A látványos eseményen a járművek egy része "zakatolva" mutatja be tudását. A 340 méteres pályán felvonuló kismozdonyok mögé a látogatók is felülhetnek - tájékoztatta az MTI-t a Vasúttörténeti Park.
Az Orient csarnokban - amely régen fűtőházként működött - megtekinthetők a több méretben és típusban kiállított mozdonymodellek, amelyek az eredeti járműveket, "a precíz építés csodáiként", minden tekintetben hűen utánozzák.


Az idei rendezvény ünnepi mozdonya Bobo becenévre hallgat, pontosabban így hívták a MÁV M44.525-ös pályaszámú dízelmozdonyát, amelynek 50. születésnapja tiszteletére a park elkészítette annak kicsinyített, úgynevezett kerti változatát. Ezt az augusztus végi találkozón mutatják be először a nagyközönségnek.


Csehországból és Ausztriából igazi gőzgépek érkeznek, amelyek a gőzmozdonyok ősét elevenítik fel. A park rendszeres látogatóinak is érdekes lehet, hogy ezek a napon a raktáron lévő, ritkán látható gőzmozdonyokból is megtekinthető majd néhány.


A rendezvény egyik fő támogatója a Port.hu, Magyarország legnagyobb kulturális és szabadidős tevékenységeket kínáló internetes portálja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását