2024. március 29. - Auguszta

Erdély TV

Az új televízió már beszerezte a sugárzáshoz szükséges engedélyeket. Az Országos Audiovizuális Tanács és műszaki ellenőrző ANRCTI távközlési felügyelet jóváhagyása is megérkezett. Valamennyi műszaki feltétel adott ahhoz, hogy indulhasson az adás - olvasha
2008. szeptember 26. péntek 19:25 - Hírextra
A tévét működtető Janovics Jenő Alapítvány elnöke, Nagy Zsolt elmondta a lapnak, hogy a rendes adás elindításáig hátravan még a kábeltársaságokkal és a helyi stúdiókkal való egyeztetés. A kábelcsatornákon való műsorszórás ugyanis az egyik alapfeltétele annak, hogy országosan is fogható legyen az adás.

A volt informatikai- és távközlési miniszter számít azokra az erőforrásokra és tapasztalatokra is, amely a helyi tévécsatornák stúdiójában halmozódott fel. Az indulást megelőző egyeztetés azért hosszadalmas folyamat, mert például a reklámokról, illetve egyes csatornák áthelyezéséről is szó van.

Az Erdély TV-nél a napi műsorban a közéleti hírekre fektetik a hangsúlyt. Jelenleg 23-25 perces napi híradót készítenek. Nagy Zsolt úgy fogalmazott, hogy „a nézők elvárásait elemezve, a közszolgálatiságot hangsúlyozva” készítik a műsort. Az alapítvány elnöke azt is elmondta, hogy a képernyőn teljesen új arcok fognak megjelenni.

Az Új Magyar Szó munkatársa találkozott a tévé épületében Kiss Péterrel, a Magyar Televízió nyugalmazott operatőrével is, aki részt vesz az Erdély TV munkatársainak felkészítésében. A nagy tapasztalattal rendelkező szakember elmondta, hogy olyan modern felszereléssel indul az új televízió, amely bárhol a világon megállná a helyét.

Az új televízió létrehozására és működtetésére a magyar kormány céltámogatásával 2004-ben létrehozott Janovics Jenő Alapítvány egy másik újságíró-műhelyt is fenntart a 2006-ban elkészült székházában. A marosvásárhelyi Wesselényi (ma Predeal) utca 12. a székhelye a tavaly nyár óta műsort sugárzó Erdély FM rádiónak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását