2024. április 27. - Zita

Paul McCartney Betlehemben

A béke és barátság üzenetét hoztam az izraelieknek és a palesztinoknak - jelentette ki Paul McCartney, aki szerdára virradóra érkezett Izraelbe történelminek minősített másnapi koncertjére. A Beatles legendás énekese, szerzője, érkezése napján Betlehemben
2008. szeptember 25. csütörtök 06:30 - Hírextra
A popzene ikonját Tel-Avivban, a Dan Hotel elnöki lakosztályában szállásolták el, ahol korábban Bill Clinton lakott még amerikai elnökként, továbbá Madonna és Michael Jackson is megszállt.
Sir Macca - miután belépett a Jézus születésének feltételezett helye fölé emelt Születés Templomába - két gyertyát gyújtott, kijelentve, hogy ezeket a békének ajánlja.

Paul McCartney 43 évvel azután érkezett Izraelbe, hogy az izraeli ifjúságot a rockzenétől féltő hatóságok nem engedélyzték a Beatles fellépését. Izrael londoni nagykövete idén januárban bocsánatot kért az 1965-ös Beatles-koncert betiltásáért, és meghívta Paul McCartneyt és Ringo Starrt, a legendás együttes még élő két tagját, hogy koncertezzen Izraelben. Paul látogatását néhány hete erősítették meg.

A volt Beatle érkezésekor újságíróknak elmondta: mindenfelé bírálták, amerre járt, de ő nem hallgatott ezekre a hangokra. A "Barátság az első!" című koncertjével a béke üzenetét hozta, mert - mint mondta - ennek a térségnek szüksége is van erre, csakúgy, mint arra, hogy ezen a területen két állam legyen - egy izraeli és egy palesztin .

A palesztinok azért bírálták McCartneyt, mert olyan országban tesz látogatást, amely palesztin területeket tart megszállva. A napokban még merényletet is kilátásba helyeztek ellene, amennyiben nem mondja le koncertjét.

Paul McCartney azonban nem visszakozott, s csütörtök este fellép a Hajarkon parkban - várhatóan negyvenezres közönség előtt. A koncerten várhatóan 30 dal hangzik majd el, jó néhány közülük a Beatles repertoárjából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását