2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Földnek szeme van

A Földnek szeme van, az erdőnek pedig füle címmel Horváth Dániel Essl-díjas festőművész legújabb vásznaiból nyílik kiállítás csütörtökön Budapesten, a NextArt Galériában - közölte Németh Orsolya galériavezető kedden az MTI-vel.
2008. január 15. kedd 19:22 - Hírextra
A tárlaton, amelyen Horváth Dániel 14 képe szerepel, az illúzió és a valóság viszonyát vizsgálja a művész. "Meddig valódi valami és honnantól számítva hamis? Illúzió és valóság vajon felcserélhető-e, és ha igen, észrevesszük-e egyáltalán? Miről is szól az illúzió? A valóság leképezése csupán, vagy több annál, esetleg egy alternatív valóság lehetősége?" - teszi fel a téma kapcsán kérdéseit Horváth Dániel.

"Tárgyakat készítek, a kép nem más, mint egy összefestékezett felületű tárgy. Mégis engedek az illúziónak, elhiszem, hogy egy festmény több ennél, egy történetet rejt, egy embert és minden embert, aki közel kerül hozzá" - vallja a képzőművész.

Németh Orsolya ismertetése szerint a kiállítás anyagában a fiatal művész monokróm festményei mellett élénk színű lego-sorozata, valamint matchboxos képei is szerepelnek.

Bár a festőművész munkáiban gyakran ötvözi a különböző magas művészeti technikákat az utcai művészet eszközeivel, egyszerre használja a hagyományos olaj-vászon technikát a graffiti szórópisztollyal, az ipari olajfestékekkel, a műanyag alapú festékekkel, színes tusokkal és lakkokkal, most látható munkái hagyományos olaj-vászon technikával készültek.

"Célom a kibillentés, a megtervezett és a véletlenszerű érzések együttes felvetése. Az emberi gesztusok és az akaratunkon kívül eső dolgok megjelenítése ugyanabban a pillanatban" - vallja Horváth Dániel.

Németh Orsolya elmondta, hogy a tárlattal egy időben, ahhoz kapcsolódóan, Kostil Danila, a MOME média design szakos növendékének videomunkáit is bemutatják a galériában Kolin Collective címmel.

Mindkét kiállítás február 23-ig tekinthető meg a NextArt Galériában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását