2024. április 19. - Emma

Világhírű zongoraművész játszik a Zeneakadémián

Szerdán este a világhírű amerikai zongoraművész, Murray Perahia ad koncertet a Zenekadémián. A művész programjában Bach, Beethoven, Brahms és Chopin darabok szerepelnek.
2007. szeptember 18. kedd 15:46 - Hírextra
Murray Perahia több mint 30 éve van a pályán. Az Academy of St Martin in the Fields kamarazenekar vezető vendégkarmestere. A zongoraművész karmesterként és szólistaként is fellépett az Egyesült Államokban, Európában, Japánban és Délkelet-Ázsiában.

A művész lemezre játszotta mások mellett Mozart összes zongoraversenyét, Schubert késői zongoraszonátáit, Frédéric Chopin etűdjeit, Bach Goldberg-variációit.

Grammy-díjas Bartók-felvételeit a közelmúltban újra kiadták. Egyedülálló felvételeivel számos nemzetközi díjat kapott, köztük három Grammy- és három Gramophone-díjjal ismerték el muzikalitását. 2004-ben Erzsébet királynő a Brit Birodalom Lovagjává ütötte.
A művész budapesti koncertje után október 3-án a Carnegie Hall évadnyitó koncertjén Claudio Abbado dirigálása mellett Beethoven G-dúr zongoraversenyét játssza.

"A Zongora" elnevezésű hangversenysorozatot már ötödik alkalommal rendezik meg a Zeneakadémia Nagytermében. A folytatásban október 16-án Ránki Dezsőt hallgathatja meg a közönség.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását