2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Évadzárót tart a Csillagszemű Táncegyüttes

A Csillagszemű Táncegyüttes évadzáró gálaestet tart hétfőn este 7 órakor az Operett Színházban. Az együttes egyik alapítója, Tímár Böske elmondta az MTI-nek, hogy az idei, két részből álló évadzáró szólistája Máté Dorottya és Máté Móric lesz.
2008. június 13. péntek 18:06 - Hírextra

Az együttes egyik alapítója, Tímár Böske elmondta az MTI-nek, hogy az idei, két részből álló évadzáró szólistája Máté Dorottya és Máté Móric lesz. A testvérpár idén kapta meg a Táncművészet című folyóirat EuroPAS-díját. Mindketten 3 éves koruk óta táncolnak az együttesben, idén egyikük 18, a másik 20 éves.

Meghívottként föllép a gálán a Madách Musical Tánciskola, amely idén szintén EuroPAS-díjas lett. A Csillagszemű Táncegyüttesbe 3 éves kortól járnak a gyerekek, a legidősebbek ma 23 évesek. A népi táncot oktató iskola mind a 450 növendéke föllép a gálán - tette hozzá Tímár Böske.
Az együttes, amelyet 16 éve alapított Tímár Sándorral, június 21-től július közepéig föllép a budavári Sakk-Matt sorozatban, amelyet Köllő Miklós pantomimművész rendez, és ez a harmadik nyár, hogy megvalósult játszmákat adnak elő a gyerekek - fölvonul a török szultán és Mátyás király fekete serege is a sakktáblán.

Közben a Csillagszemű Táncegyüttes a Visegrádi Palotajátékok keretében július 5-én a Tímár Sándor koreografálta Táncos történelem című műsort adja elő, képet adva a magyar néptánc történetéről is.

Július második felében a Dél-Amerikai Magyar Népitáncfesztiválon, Brazíliában vendégeskedik majd az együttes. Tímár Böske művészeti igazgató vezetésével öt napos tánctanítás és szimpózium is lesz a Latin-Amerikában élő magyarok táncegyüttesei és vezetőik számára.
Szeptemberben a Zaragoza Expo 2008. kiállításon Spanyolországban, a magyar kultúra napján szerepel a Csillagszemű együttes.

Előzőleg Kínában, a Magyar Kulturális Évad keretében a táncegyüttes kétszer lépett fel Pekingben és egyszer Sanghajban - jegyezte meg Tímár Böske.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását