2024. április 30. - Katalin, Kitti

Megérkezett az ügyészségre Csányi Sándor panasza

Megérkezett csütörtökön a Fővárosi Főügyészségre Csányi Sándor jogi képviselőjének panasza az UD Zrt.-nél tartott házkutatással kapcsolatban; Csányi Sándor a magánérdekeltségei tulajdonát képező szerverek lefoglalása miatt tett panaszt, amelyeket az UD Zr
2008. szeptember 25. csütörtök 17:05 - Hírextra
Csányi Sándor szerdán kifogásolta, hogy nem kapott jegyzőkönyvet a Nemzeti Nyomozó Irodától a lefoglalt adathordozókról, és arról, hogy a panasszal kapcsolatban bármelyik hatóságnál történt-e érdemi intézkedés.

A Fővárosi Főügyészség az MTI érdeklődésére azt közölte: Csányi Sándor jogi képviselőjének panasza csütörtökön érkezett meg a Fővárosi Főügyészségre, azt törvényes határidőn - 15 napon - belül az ügyészség el fogja bírálni.

Csányi Sándor munkatársa szerdán tudatta, hogy Csányi Sándor fenntartja, hogy jogtalan és törvénysértő volt az általa tulajdonolt BONITÁS-cégcsoport tulajdonában lévő szerverek lefoglalása, amelyek magánérdekeltségei termelési, kereskedelmi, pénzügyi adatait tartalmazzák.
A BONITÁS-cégcsoport nevében jogi képviselője útján a törvénytelenség ellen írásban panasszal élt a rendőrségnél és a Legfőbb Ügyészségen - tájékoztatta az üzletember munkatársa szerdán az MTI-t.

A közlés szerint Csányi Sándor nyomatékosította: nem az UD Zrt. szervereinek lefoglalása ellen élt panasszal, hanem a magánérdekeltségei tulajdonát képező szerverek lefoglalása miatt, amelyeket az UD Zrt. üzemeltetőként tárolt. Miközben a cégek működését akadályozza a Csányi Sándor által jogszerűtlennek ítélt lefoglalás, a mai napig nem kapott jegyzőkönyvet a Nemzeti Nyomozó Irodától a lefoglalt adathordozókról, és arról, hogy a panasszal kapcsolatban bármelyik hatóságnál történt-e érdemi intézkedés.

Szerdán Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI rendelkezésére bocsátotta azt a dokumentumot, amelyet az ORFK vezetője, Bencze József szeptember 11-én az igazságügyi miniszter részére készített, s amelyből kiderül: Csányi Sándor szeptember 11-én ugyanebben az ügyben már személyesen is telefonált neki.

Bencze József feljegyzése szerint - miután szeptember 10-én a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, Laborc Sándor feljelentést tett az UD Zrt. több vezetője és alkalmazottja ellen, valamint házkutatást tartott hat helyszínen, ahol szervereket, adathordozókat foglaltak le - szeptember 11-én délelőtt Csányi Sándor telefonált neki. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója azt kifogásolta, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a cégcsoportja által üzemeltetett három szervert is lefoglalta, csupán azért, mert azok az UD Zrt. irodájában voltak. Jelezte, hogy ha az üzleti titkok konkurens társaságokhoz kerülnek, az a cégcsoport számára hátrányos lehet, ezért írásban panaszt tett a nyomozó hatóságnál - tartalmazza az anyag.

A feljegyzésben az is szerepel, hogy ezen a napon Jakab Géza nyugalmazott dandártábornok is telefonált a főkapitánynak ebben az ügyben, aki szintén a Csányi-holding szervereinek lefoglalásának jogszerűségét vitatta.

Az ORFK a rendőrségi honlapon közzétett közleményben tudatta: a rendőrfőkapitány Csányi Sándor jelzésére válaszolva közölte, hogy "a panaszt az illetékes ügyészség fogja elbírálni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását