2024. május 7. - Gizella

A választmány is tárgyalja

Az MSZP őszi-téli feladatairól és a kormányfő Megegyezés című programjáról tárgyal a párt választmánya szombati budapesti ülésén - közölte Simon Gábor, a testület elnöke csütörtökön az MTI-vel.
2008. szeptember 25. csütörtök 17:00 - Hírextra
A kezdődő őszi politikai évad nem hasonlítható egyetlen más eddigi szakaszhoz sem, a választmánynak értékelnie kell, hogy az MSZP kisebbségben kormányoz, és ebből milyen feladatai adódnak - közölte a testület elnöke.

Simon Gábor megjegyezte, hogy kivételesen nem naptári évre, hanem a jövő év elején esedékes tisztújító kongresszusig tervezik a programot. Mint mondta, Gyurcsány Ferenc pártelnök, miniszterelnök vitaindítóját követően a testület megvitatja a Megegyezés című programot. A testület elnöke szerint a vitában tisztázni kell, hogy az SZDSZ-szel kialakult nézeteltérésekre a tárgyalások során milyen megoldást kínálnak.

A választmány elnöke ezzel összefüggésben azt mondta, az MSZP szociáldemokrata pártként nem adhatja fel alapelvei közül a szolidaritást, és azt, hogy a társadalom- és a gazdaságpolitika nem állhat szemben egymással.

Simon Gábor kiemelte: a szocialisták négy évre kaptak felhatalmazást a kormányzásra, és az ország érdeke, hogy amit elkezdtek két éve, azt be is fejezzék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását