2024. április 20. - Tivadar

Lakhelyelhagyási tilalom

Lakhelyelhagyási tilalom alatt áll a hivatali vesztegetéssel gyanúsított három férfi - egyikük az adóhivatal volt osztályvezetője -, akikkel szemben a Budapesti Ügyészségi Nyomozóhivatal jár el - közölte az MTI érdeklődésére a Fővárosi Főügyészség sajtóir
2008. szeptember 25. csütörtök 16:43 - Hírextra
A Magyar Hírlap és a Népszabadság csütörtökön számolt be arról, hogy tetten érték az APEH egyik osztályvezetőjét, amikor kenőpénzt vett át egy - korábban magas beosztásban lévő - rendőr fiától; az ügyben még egy gyanúsítottat elfogtak.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a férfiakat múlt hétfőn vették őrizetbe, kétmillió forint kenőpénz átadása közben. A két gyanúsított részletes beismerő vallomást tett, és ennek nyomán az ügyészek őrizetbe vettek egy harmadik férfit is.

A Magyar Hírlap azt írta: a gyanú szerint B. Gábor - mint közvetítő - egy vállalkozó millióit adta át L. Jenőnek, az APEH ellenőrzési osztályvezetőjének, aki azt ígérte, segít az azóta harmadikként őrizetbe vett cégvezető ellen indult vagyonosodási vizsgálat kedvező lefolyásában.

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint B. Gábort vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel, valamint kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel gyanúsítják. A vállalkozót és az APEH-osztályvezetőt kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetéssel gyanúsítják; a bíróság a három gyanúsítottal szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

A napilap azt írta: az APEH elnöke azonnali hatállyal megszüntette a férfi munkaviszonyát, és ellenőrzik azokat a vagyonosodási vizsgálatokat, amelyek keresztülmentek L. Jenő kezén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását