2024. március 29. - Auguszta

Hotel és orvosi központ lehet a bányászkórházból

A Komárom-Esztergomi megyei önkormányzat 235 millió forintért értékesíti az egykori bányakórház épületét - erről döntött csütörtöki ülésén a közgyűlés.
2008. szeptember 25. csütörtök 14:01 - Hírextra
A műemléki védettség alatt álló főépületben nívós hotelt építenének, az ingatlan többi részén egynapos sebészeti beavatkozásokra alkalmas orvosi központot hoznának létre - mondta el a vevő képviselője az MTI-nek. A nyertes ajánlattevő a Kacsóh-Tető Ingatlanhasznosító és Forgalmazó Kft.

Öreg Szabolcs hozzátette, az építkezést jövő nyáron szeretnék elkezdeni. A beruházásban érdekelt Nyugat-Magyarország egyik legnagyobb építőipari cége és egy jelentős európai vállalkozás, szintén építőipari profillal.

A 26.000 négyzetméteres telken található kórház szomszédságában jelenleg a város négymilliárd forintos beruházásban egész évben használható fürdő épül.

A kórházat csaknem 100 éve, a bányászok gyógyítására építette a Magyar Állami Kőszénbánya Részvénytársaság. A Szent Borbála Kórház az 1990-es évek végén költözött el az ingatlanból. A magára hagyott, lepusztult épületeket korábban többször eredménytelenül próbálták értékesíteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását