2024. április 28. - Valéria

A leköszönő főkapitány a megye helyzetéről

Nem tekinti visszalépésnek Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok, hogy a lényegesen nagyobb létszámú hajdú-bihari főkapitányság éléről a kisebb Vas megyei főkapitányság vezetőjévé nevezték ki; a tábornok erről elköszönő sajtótájékoztatóján beszélt csütörtök
2007. november 8. csütörtök 20:08 - Hírextra

Amikor 2003. október 16-án beiktatták hajdú-bihari főkapitányi tisztébe, úgy fogalmazott, "jó rendőrséget szeretne csinálni". Most hozzátette: ezt a munkát félbe kell hagynia, de jó úton járnak.
Az elmúlt négy évet értékelve közölte: az utóbbi tizenegy hónap adatai alapján a hajdú-bihari főkapitányság országos első a felderítésben és a nyomozásban.

Külön kiemelte a kábítószer-ellenes küzdelmet. Mint mondta, négy esztendővel ezelőtt egy év alatt 11 kilogramm kábítószert foglaltak le. Ma már több mint 80 kilogrammot, minden évben 10-15 kilogrammal többet.

Szavai szerint ez nem azt jelenti, hogy ennyivel több kábítószer lenne Hajdú-Biharban, ugyanis a lefoglalt áruk 90 százalékát megyén kívül, Budapesten, az M1-es autópályán, illetve külföldi felderítés alapján foglalták le.

"Kábítószer-ügyben több mint száz embert zártunk le" - tette hozzá. Megszületett az első olyan ítélet is, amelyben az elkövető bűnszervezetben végrehajtott bűncselekmény miatt tízéves börtönbüntetést kapott.

Egyértelmű sikernek nevezte a főkapitány, hogy az elmúlt évben nem maradt ismeretlenül gyilkosság elkövetője Hajdú-Biharban.

Ennek kapcsán kitért az úgynevezett Balla-gyilkosságra. (Balla Irma fideszes önkormányzati képviselőt brutális körülmények között gyilkolták meg ez év áprilisában Debrecenben, a tettest a mai napig nem nevezte meg a rendőrség.)

Mint Halmosi Zsolt megjegyezte, fontosnak tartja, hogy az ügy megoldását akkor hozzák nyilvánosságra, amikor az szakmailag indokolt. Magyarázatul hozzátette: hiába tudjuk, hogy ki lopott, azt bizonyítani is kell.

Halmosi Zsolt közlése szerint munkatársai nagy erőkkel dolgoznak az ügyön. Reményei szerint még az idén megnevezik a tettest.

A leköszönő főkapitány kudarcként élte meg, hogy a közlekedésbiztonság terén nem sikerült látványosan előrelépni. Megjegyezte ugyanakkor, hogy "a rendőrség ezekkel a feltételekkel nem is tud előbbre lépni", mert ez széles társadalmi összefogás nélkül nem megy.

Összegzése szerint a megyei Rendőr-főkapitányság jól gazdálkodik, az elmúlt négy évben szinte adósságmentes volt gazdasági tevékenységük.

Halmosi Zsoltot november 15-ével helyezték át Vas megye főkapitányának. Négy évvel ezelőtt egyébként ugyanerről a rendőrkapitányság éléről érkezett Debrecenbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását