2024. május 17. - Paszkál

Emlékhelyszínt keresett a Fidesz

A Március 15. téren szerettünk volna ünnepelni, de ott valószínűleg nem férnénk el, ezért választottuk a közeli területet, az Erzsébet híd pesti hídfőjét - mondta a Duna TV péntek reggeli, Szorító című műsorában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.
2007. február 23. péntek 09:12 - Hírextra

Hozzátéve, hogy emlékhelyszínt kerestek a márciusi ünnepléshez, de más szervezetek már több alkalmas területet lefoglaltak előttük.

"Budapest belvárosában olyan helyet találni, ahol a rendőrség az elmúlt néhány hónapban nem követett el agressziót békés emberek ellen, nagyon nehéz találni" - utasította vissza, "szamárságnak" nevezve, azokat a felvetéseket, amelyek szerint a 2002-es hídfoglalás vagy az őszi atrocitások indokolták volna a helyválasztást.

A kormány intézkedései "valójában nem reformok, hanem először is pénzbehajtási kísérletek, és minden reformintézkedés mögött valamilyen üzleti klikknek a haszonszerzése, a kapzsisága, a korrupciógyanús ügyletei bukkannak föl". Ráadásul ezek az intézkedések "mindenhol káoszt és zűrzavart idéztek elő" - fogalmazott a Fidesz elnöke.

Gazdaságpolitikai fordulatra van szükség, amelyet a polgári kormányzás végre tud hajtani - mondta a volt miniszterelnök az 1998 és 2002 közötti kormányzásukra hivatkozva. "Az emberek változást akarnak és meg akarnak szabadulni ettől a kormánytól, a kormány viszont nem akar szabadulni a hatalomtól" - fogalmazott Orbán Viktor.

A Fidesz egy dolgot tud tenni - tette hozzá -, azt, hogy "keresi azokat az alkotmányos formákat, amellyel rá lehet szorítani a kormányt, hogy változtasson, illetve távozzon". A Fidesz által kezdeményezett népszavazás Orbán Viktor szerint "az értelmes vita lehetőségét teremti meg". Ha a feltett kérdésekre a többség igennel válaszol, akkor "az alapvető politikai változás nem maradhat el" - mondta a pártelnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását