2024. május 10. - Ármin, Pálma

Egészségügyi támogatás, ingatlandöntés

Az egészségügyi bizottság módosító javaslatát elfogadva, összesen 203 millió forint támogatást szavazott meg csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés a Károlyi Sándor kórház részére, a gazdasági egyensúly helyreállítására.
2008. szeptember 25. csütörtök 15:33 - Hírextra
A közgyűlés augusztus végén már 285 millió forint visszatérítendő kamatmentes támogatást biztosított a Károlyi kórháznak. Egyhangú szavazattal a közgyűlés elengedte a Jahn Ferenc kórház mintegy 102 millió forintos önkormányzati tartozását, amit a 2003-as létszámleépítésekhez adtak. Jogszabályi változás miatt a kórház korábban nem kapta meg ezt az összeget a társadalombiztosítótól.

Elfogadta a közgyűlés azt az állammal kötendő szerződést, amellyel az önkormányzat tulajdonába kerül a megszűnt Országos Baleseti Sebészeti Intézet Fiumei úti épülete, amit már a Péterfy Sándor utcai kórház használ.

A szükségesnél eggyel kevesebb szavazat hiányában nem írt ki pályázatot a közgyűlés a Bécsi út 343. számú ingatlan minimum 4,3 milliárd forintos eladására. A volt téglagyár 17 hektáros területének egységesítését, bővítését eredményező telekcserét a III. kerülettel az ellenzék is támogatta.

Bagdy Gábor (KDNP) és Vaskor László (MDF) azonban aggályokat fogalmazott meg, részben az ingatlanszakértői és a jogi szakvéleményekre alapozva. Felvetették, hogy rendezetlen a területen lévő bérlemények sorsa. Bagdy Gábor a szakvéleményre hivatkozva úgy vélte, hogy a főváros 400 millió forinttal drágábban adhatná el a telket, ha rendezné a jogvitákat. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az önkormányzat idei ingatlaneladási tervében nem is szerepel ez a váratlanul napirendre került ingatlaneladási szándék. Vaskor László az ingatlan négyzetméterárát kifogásolta.

Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes az idei költségvetés 19 milliárd forintos ingatlaneladási tervével indokolta a telekeladási szándékot. Közölte azt is, hogy az ingatlan korábbi bérlőinek bérleti joga a múlt év végén lejárt. Hangsúlyozta, azzal, hogy nyílt pályázaton adnák el az ingatlant, a legnagyobb összeget érhetnék el.

Az eladási pályázat kiírását 33 MSZP-SZDSZ képviselő támogatta, a Fidesz és a KDNP elutasította, az MDF pedig tartózkodott. A javaslat az MTI információi szerint egy hónap múlva ismét a közgyűlés elé kerülhet, amikor már a döntésben részt vehet a most távol lévő MSZP-s képviselő is, akinek a szavazatával már kiírható a pályázat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását