2024. május 14. - Bonifác

A megyei közgyűlési elnök lemondását követeli az ellenzék

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének, Magyar Annának (Fidesz) a lemondását követeli az ellenzéki MSZP-SZDSZ frakció, mert a politikus szerdán tettlegességig fajuló vitába keveredett a főjegyzővel.
2008. szeptember 25. csütörtök 13:49 - Hírextra
A megyei napilapban, a Délmagyarországban csütörtökön megjelent, meg nem nevezett szemtanúkra hivatkozó cikk szerint a szakmai kérdés miatt kirobbant nézeteltérés tettlegességig fajult.

Kozma József MSZP-SZDSZ frakcióvezető szerint a nyilvánosságra került "méltatlan és megdöbbentő incidenssel" Magyar Anna oly mértékben sértette meg tisztségének, a közgyűlésnek és Csongrád megyének méltóságát, hogy nem maradhat tovább annak vezetője, és le kell mondania.

A szocialista politikus közleményében kifejtette, az incidens egyenes következménye és egyben újabb állomása a megyei fideszes vezetés erkölcsi, politikai, jogi normákon átgázoló ámokfutásának. A hatalom megszerzésekor azonnal nekiláttak a hivatal lefejezésének, majd az újonnan kinevezett és most durván megalázott főjegyző közreműködésével lényegében teljessé tették az addig jó teljesítményt nyújtó apparátus lecserélését.

Az önkormányzat sajtószolgálatának szerdán kiadott közleménye szerint a közgyűlés elnöke és a megye főjegyzője, Csonkáné Balda Ilona egy szakmai kérdésben különbözött össze hangosan és indulatosan.

Szenvedélyektől fűtött vitákra minden családban, munkahelyen, intézményben, pártban van példa. Egy elnök és a főjegyző személyes viszonyában is előfordulhatnak olyan rázós jelenetek, amiket később mindkét fél megbán - áll a közleményben, mely szerint a konfliktus emberi oldalát az érintettek már rendezték egymás között és továbbra is együtt kívánnak dolgozni Csongrád megyéért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását