2024. május 16. - Mózes, Botond

Új épületszárny

Juliusz Janusz apostoli nuncius helyzete el a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium új oktatási épületszárnyának alapkövét szerdán Miskolcon; a kivitelezés a jövő héten megkezdődik, várhatóan a következő tanévre a diákok birtokba vehetik a tantermek
2008. szeptember 24. szerda 15:03 - Hírextra
Forrai Tamás, a gimnázium és kollégium igazgatója az alapkőletétel előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: másfél évtizede indult az iskola, és szükség van a bővítésre.

Új négy osztályos képzést kell befogadniuk, így új tantermekkel, és új könyvtárral bővül az oktatási intézmény. A beruházás segítségével az adminisztrációs részleg szintén más helyre költözik, valamint a drámapedagógia, illetve a nyelvi oktatás is ideálisabb körülmények közé kerülhet - részletezte.
Arról is beszámolt, hogy már a jövő héten megkezdik a munkát, az új épületszárny beruházási költsége mintegy 150 millió forint. Emellett egy geotermikus fűtési rendszer kivitelezésére is sor kerül, ezzel a korszerű és környezetkímélő, valamint energiatakarékos megoldással fűtenek majd az új épületrészben.

Juliusz Janusz apostoli nuncius a sajtótájékoztatón azt mondta: "Jézus társasága" a jezsuita rend szolgálja a mai magyar társadalmat. A küldetésük nem az, hogy ráerőltessenek valamit valakire, hanem az, hogy megadjanak, megmutassanak egy másik lehetőséget - tette hozzá.

Megjegyezte: elismerésre méltó, hogy amikor az állami és egyházi iskolák is gondokkal küzdenek, bezárnak intézményeket, Miskolcon, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fejlődik és növekszik.
A Jezsuita Gimnázium és Kollégium 15 éves, az intézmény a térség katolikus tehetséggondozó iskolája, nyolc, illetve négy évfolyamos középiskola, ahol a különböző programok mellett sajátos nevelési igényű diákokat is fogadnak. A vállalt területek elsősorban a dyslexiás, illetve a vak gyerekek tanítására terjednek ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását