2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nyugdíjkiegészítés visszamenőleg

Tíz hónapra visszamenőleg - a tervek szerint novemberben - havi 1,1 százalékos mértékű nyugdíjkiegészítést kapnak a nyugdíjasok - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a szerdai kormányülés egyik döntését megelőlegezve a Magyar Televízió Nap
2008. szeptember 24. szerda 07:49 - Hírextra
Szűcs Erika azt mondta, az intézkedés nyomán átlagosan havi 880 forinttal több pénzre, tehát összesen mintegy 8800 forintos kiegészítésre számíthatnak a nyugdíjasok; ez összesen 30 milliárd forint kiadást jelent a költségvetésnek.

A miniszter utalt a kormány azon kötelezettségére, hogy a nyugdíjaknak követniük kell az inflációt és a bérek növekedését, hozzátéve, hogy a januári 5 százalékos és a májusi 1,1 százalékos nyugdíjkorrekció után az idén ez lesz a harmadik nyugdíjemelés.

A Fidesz sajtótájékoztatón reagált; Iván László képviselő ködösítésként, összemosásként és átlagolásként értékelte a bejelentést. Mint mondta, a megélhetési viszonyokhoz képest rendkívül szerény mértékű emelésről van szó.

Iván László szerint a nyugdíjemelés egy része törvényileg garantált, azaz kötelező végrehajtani, emellett azonban csak 1,1 százalékkal emelik a nyugdíjakat. Kitért arra, hogy a nyugdíjas infláció a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 7,4 százalékos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium ezzel szemben azt állítja, hogy 7,1 százalék lesz idén.

Az ellenzéki politikus szintén kifogásolta a szaktárca számításait az éves nyugdíjemelés mértéke kapcsán, amely a minisztérium szerint idén 7,3 százalékos lesz. Iván László közölte: idén volt egy 5 százalékos kiegészítő nyugdíjemelés, utána egy 1,1 százalékos, majd most novembertől lesz egy szintén 1,1 százalékos emelés. Ez mindössze 7,2 százalékos nyugdíjemelést jelent éves szinten - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását