2024. április 25. - Márk

Lecsúsztunk

Magyarország leszakadt az európai uniós átlagtól és az újonnan csatlakozott államoktól is, annak ellenére, hogy az ország reformképes - jelentette ki Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem tanszékvezető tanára a Magyar Egészséggazdaságtani Társaság országos k
2008. július 10. csütörtök 10:53 - Hírextra
Nemcsak a hibás gazdaságpolitikai döntések, hanem a társadalomnak az állammal szembeni elvárása is okolható azért, hogy Magyarország leszakadóban van a térség többi államához képest - mutatott rá Bod Péter Ákos az InfoRádióban.

A volt jegybankelnök szerint az emberek egy olyan gondoskodó államot szeretnének, amely a magyar gazdaság teljesítménye alapján nem tartható fenn, ennek ellenére a politika rendre meg akart felelni ennek az elvárásnak.

Bod Péter Ákos szerint mihamarabb meg kellene valósítani azokat a reformokat, amelyek mindezen változtatnak. Olyan nemzeti vállalkozást kellene véghez vinni, amelyet Szlovákia és Szlovénia is megvalósított az euró bevezetése érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását