2024. április 20. - Tivadar

Magyar fodrászsiker Párizsban

A Nemzetközi Fodrász Szervezet (Organisation Mondiale Coiffure) által szeptember 13. és 15. között szervezett Rose D,Or Trophee de Paris nemzetközi fodrászversenyen Arató Krisztián világbajnok mesterfodrász bronzérmet szerzett a női, úgynevezett full fash
2008. szeptember 24. szerda 07:22 - Hírextra
A modell Pásztor Stephanie volt, akinek különleges papírruháját a fiatal divattervező Aradi Kata tervezte és alkotta meg, sminkjét pedig a 2008-as chicagói világbajnokság 4. helyezett sminkese, Jacsó Dolly készítette - tájékoztatta a Magyar Távirati Irodát a Magyar Fodrász-Kozmetikus Egyesület.

Arató Krisztián az egyik legsikeresebb magyar fodrász, aki számos rangos külföldi megmérettetésen vett részt, és a legtöbbről éremmel tért haza. Ilyen volt például a márciusi chicagói világbajnokság, ahol a női full fashion kategóriában aranyérmes lett. Akkor az országok között csapatversenyen a férfi klasszikus kategóriában is kitűnő eredményt ért el, ötödik lett.

A full fashion kategória esetén a zsűri nemcsak a modell haját, hanem a teljes összképet értékeli. Ilyenkor tetőtől talpig harmóniában kell lennie egy modellnek - nyilatkozta egy régebbi interjúban.
Kedveli a hideg színeket, ilyeneket alkalmazott az amerikai versenyen. Ez azt jelenti, hogy a ruhától a sminkig és a hajszínekig a kékes-fehéres árnyalatokban kell maradnia a fodrásznak, a sminkesnek és a ruhatervezőnek, ami szoros együttműködést feltételez.

Arató Krisztián 1971-ben született. Évek óta versenyez, világcégek bemutató fodrásza, azonkívül tanít is. Tanítványai eredményesen szerepelnek rangos hazai tanuló és felnőtt versenyeken.
 Rendszeresen tart mesterfokú továbbképző tanfolyamokat és felkészít más versenyzőket is, hazai és nemzetközi megmérettetésekre.

A magyar közönség legközelebb október 5-én találkozhat vele: ezen a napon délután 5 órától mutatja be kollekcióját a Gödör Klubban. Vendégei lesznek Bozsics Kati és Csonka Tamás mesterfodrászok, a magyar fodrászválogatott tagjai, de ifjú tehetségek is bemutatják munkáikat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását