2024. április 30. - Katalin, Kitti

Felavatták az új sportuszodát

Átadták Százhalombatta vadonatúj sportuszodáját, amelynek szerdai avatóünnepségén az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina és a háromszoros ötkarikás ezüstérmes Cseh László vágta át a szalagot.
2008. szeptember 24. szerda 13:02 - Hírextra
A ceremónián - amelyen jelen volt Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya és Ruza József, a szövetség főtitkára is - helyi úszópalánták vették először birtokukba a XXI. század elvárásainak megfelelő, európai színvonalú létesítményt. Az uszodában egy 25 méteres, nyolcpályás versenymedence, egy tan-, valamint egy lazításra szolgáló medence áll a sportolók és az intézmények úszásoktatása rendelkezésére, a megfelelő kiszolgáló helyiségekkel együtt.

Százhalombatta régi uszodájának elbontását követően, 2007 augusztusában kezdődtek meg az új kivitelezési munkái, a beruházás bruttó költsége 1,073 milliárd forint volt. Az új uszoda automata beléptetőrendszerrel működik, a medencefűtést napkollektoros rendszer is támogatja, a versenymedence mellett 150 székes lelátót rendeztek be.

Tomek Noémi városházi szóvivő az MTI-nek elmondta még, hogy gondoltak a mozgáskorlátozottakra is, akik számára speciális öltöző- és zuhanyozóhelyiségeket alakítottak ki.

Az új uszoda építésével párhuzamosan elkezdték a szomszédos Szalai János Fedett Uszoda felújítási-korszerűsítési munkálatait is, amelyek október végére fejeződnek be. A két létesítmény közösen fogadja majd az úszók november 14. és 16. között rendezendő, rövidpályás országos bajnokságának résztvevőit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását