2024. április 19. - Emma

A Trabant szomorú, a BMW dühös tekintetű

Autók "pofatesztelését" végezték a Bécsi Egyetem kutatói: 40 fiatal nőt és férfit kérdeztek meg 38 jelenleg futó modellről.
2008. szeptember 24. szerda 11:51 - Hírextra
Az alanyoknak egyebek közt azt kellett eldönteniük a kocsikkal "farkasszemet" nézve, hogy női vagy férfias tekintetűek-e a járművek, barátságosak vagy ellenségesek-e, boldognak tűnnek-e, félnek-e, inkább felnőttes a "képük" vagy gyermeki. A végeredmény alapján a BMW-k dühösek, a Trabantok szomorúak, a Volkswagen Bogarak csodálkozók, a Renault Twingók mosolyosak, az új Nissan Micrák gyermekiek.

A benyomásvizsgálat nem csak a gyártóknak lehet fontos piaci szempontból, hanem még a közlekedés biztonságának javításában is, elvégre, ha például sávváltáskor dühösnek tűnő autó tűnik fel a visszapillantó tükörben, akkor a legtöbb ember igyekszik hamarabb végezni a manőverrel, nem pedig "dühíteni" még inkább a mögötte haladó autó(s)t.

Az egész "arcbenyomás" mechanizmus amúgy a történelem előtti időkbe nyúlik vissza, egyszerűen a fennmaradást szolgálja, életet vagy halált jelenthet a helyes megítélés. Tizedmásodpercnek elég kellett lennie ahhoz, hogy az (ős)ember eldöntse, ellenség vagy barát akadt-e az útjába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását