2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Az MSZP és a főpolgármester-jelölés

A HírExtra legfrissebb információi szerint az MSZP vezetősége cáfolja azokat a híreket, miszerint eldöntötték volna Horváth Csaba főpolgármester-jelölt visszaléptetését. Jelenleg tehát Horváth az induló.
2010. június 16. szerda 07:16 - Pénzes Dávid
Az utóbbi időkben többféle információ is napvilágot látott arról ki is lesz a Szocialista Párt főpolgármester-jelöltje. A hír önmagában is érdekes, hiszen több mint fél éve tudjuk, hogy ez a személy Horváth Csaba. Ám azóta sok víz lefolyt a Dunán.

Horváth Demszky Gábor főpolgármester helyetteseként dolgozott. A másik főpolgármester-helyettes, a BKV-ügyek miatt lemondott Hagyó Miklós jogköreiből többek közt megkapta a BKV felügyeletét is. Ám nem sokáig nyomhatták a vállát a közlekedési vállalat gondjai. A szétesett fővárosi SZDSZ-MSZP koalíció miatt neki is távoznia kellett a főpolgármester-helyet székből.

A bukások


Az ingyenesség utáni reakciók
Egyes szocialista körök szerint Horváth Csaba megnyilvánulása a BKV ingyenessé tételéről nem volt túl szerencsés. Szanyi Tibor egyenesen vállalhatatlannak nevezte a bejelentést, de Molnár Gyula sem fogadta kitörő örömmel. Molnár szerint a főváros nincs megfelelő anyagi helyzetben ahhoz, hogy díjmentessé tegye a tömegközlekedést Budapesten. Mint mondta: ez egy lehetséges opció, de alaposan át kell gondolni, hogy miből lehet fedezni a kieső bevételt. Horváth Csaba ráadásul ezt egyfajta kamikáze akcióban dobta be a köztudatba, nagyon kevés politikustársával egyeztetett
Ezek után jött az EP-választás melyben hatalmasat bukott a Szocialista Párt, s felmerült tisztújítás igénye. Hiába. Az országgyűlési választáson azonban szintén rosszul szerepeltek, így újra megerősödtek ezek a hangok. Ennek kapcsán merült fel komolyabban, hogy nem csupán a pártvezetést kellene lecserélni, de talán érdemes új főpolgármester-jelöltet is állítani.

Horváth Csaba talán érezte ezt, ezért hamar támadásba lendült: még fel sem ocsúdtunk a választásokból, már teleplakátolta saját „jó hírével” a várost. Ez nem volt más, mint a BKV ingyenessé tétele. E bejelentést több szocialista politikus is némi fenntartással fogadta, és vagy elhamarkodottnak, vagy szakmaiatlannak nevezte.

Találgatások


Valószínűleg a felemásan elsült kampányötlet miatt jelenhetett meg néhány sajtótermékben, hogy mégis visszahívják a jelöltségtől Horváthot. Ezek azonban csak találgatások.

HírExtra legfrissebb információi szerint Horváth Csaba bírja a párt bizalmát, jelenleg ő a hivatalos főpolgármester-jelölt. A HírExtra korábbi információit, miszerint Szili Katalin mögé állhatna be a párt, akit egy civil szervezet indítana, pusztán annyiban kommentálták forrásaink, hogy az MSZP vezetősége nagy érdeklődéssel várja bármilyen civil kezdeményezés jelöltjét.

Hozzátehetjük, mindez természetesen a jelenlegi helyzet. A tisztújítás előtt (július 10-11.) nyilvánvalóan nem hozhatnak meg egy ilyen komoly döntést.

Hogy végül mi lesz, kíváncsian várjuk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását