2024. április 29. - Péter

Létrejött a személyes adózási naptár

Az MDF üdvözli, hogy a párt korábbi javaslata alapján az APEH lehetővé tette honlapján a személyes adózási naptár elkészítését - mondta Pettkó András, a demokrata fórum országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. szeptember 23. kedd 11:50 - Hírextra
Az újítás jelentősen megkönnyíti az adófizető állampolgárok életét - jelentette ki Pettkó András. Szerinte az eltérő befizetési határidők között eddig nehéz volt eligazodni, az adózási naptár viszont optimális körülményeket teremt ahhoz, hogy az adózók eleget tudjanak tenni kötelezettségeiknek.

Pettkó András úgy látja, az online adózási naptár rendet teremt a káoszban, a befizetési határidők ugyanis rendkívül különbözőek. Az ellenzéki képviselő a sajtótájékoztatón bemutatta, hogy az APEH honlapján (www.apeh.hu) a naptár elkészítése igen egyszerű, csak néhány kérdésre kell választ adni.
Mint elhangzott, a válaszok alapján elkészül az adózóra vonatkozó bevallások listája, amely feltünteti a nyomtatványszámokat, valamint az azokra vonatkozó benyújtási és fizetési határidőket.

A szeptember elseje óta létező személyes adózási naptárra már 15 ezer kattintás érkezett.
Az MDF azt is kezdeményezi, hogy az okmányirodákat is kártyaleolvasó terminálokkal szereljék fel.

Pettkó András emlékeztetett arra, hogy az MDF javaslataként ez év január elsejétől minden APEH-irodában lehetséges a bankkártyás fizetés. Hozzátette: pártja elérte azt is, hogy az ügyfélkapu kulcsot minden adózó állampolgár részére, aki bemegy az okmányirodába, automatikusan ki kell adni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását