2024. április 29. - Péter

Fidesz: újra összeált a koalíció

Titkos háttéralku köttetett, újra összeállt a koalíció; így értékelte Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője az MSZP és az SZDSZ delegációjának keddi budapesti tárgyalását.
2008. szeptember 23. kedd 16:20 - Hírextra
Az ellenzéki pártszóvivő szerint a háttéralkunak az ország issza meg a levét, és az emberek látják a kárát, mert a hatalmi osztozkodás következménye a rossz költségvetés, újabb adóemelés, folytatódó nyakló nélküli privatizáció és egyre súlyosbodó lemaradás.

Szijjártó Péter azt mondta, az ország érdeke továbbra is egyértelmű: "háttéralkuk, zárt ajtók mögötti hatalmi osztozkodás és mutyik" helyett arra van szükség, hogy az emberek dönthessenek saját és az ország jövőjéről.

A fideszes politikus hozzátette: erre megvolt a lehetőség, de az SZDSZ úgy döntött, inkább a kisebbségi kormány kicsinyes politikájához asszisztál, amit szerinte a hatalomhoz való görcsös ragaszkodás motivál.

Gyurcsány Ferenc szocialista pártelnök, miniszterelnök és Fodor Gábor, a liberálisok elnöke vezetésével az MSZP és az SZDSZ - a két héttel ezelőtti találkozót követően - kedden tartott újabb tárgyalási fordulót.

Fodor Gábor a találkozót követő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az MSZP hajlandó megfontolni a költségvetési plafonra vonatkozó liberális javaslatot, miután az SZDSZ kidolgozta és bemutatta a törvényjavaslat részleteit. Elmondta még, hogy az SZDSZ már most arra kéri a kormányt, hogy tegyen még határozottabb lépéseket a 2008-as költségvetési hiány mérsékléséért, és ennek érdekében minden kiadásnövekedésnek vessen gátat, emellett zárolja a szükséges tartalékokat. Fodor Gábor szerint kívánatos lenne, hogy a hiány mértéke minél közelebb legyen a 3 százalékhoz.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a pártvezetők helyett az egyeztetés ezt követően parlamenti keretek, frakciók, szakértők között folyik majd a konkrét előterjesztésekről. A szocialisták és a liberálisok közötti megegyezés határidejét firtató kérdésre Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: a költségvetés elfogadását tekinti kulcskérdésnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását