2024. április 29. - Péter

Békével, politika nélkül – újabb felvonulást terveznek az Andrássy úton

Elérkezett az ősz, lehulló színes levelekkel, iskolakezdéssel, hideggel és különböző felvonulásokkal. Október 4.-ére újabbat terveznek, ezúttal a politika és az erőszakos megmozdulások kizárásával, a békés egymás mellett élésért és a kirekesztés ellen.
2008. szeptember 23. kedd 19:22 - Pásztor Balázs
Október 2.-a Mahatma Gandhi születésnapja, mely az ENSZ és az erőszakmentesség világnapjává nőtte ki magát. Ezen alkalom előtt tisztelegve rendezik a hozzá legközelebb eső hétvégi napon, október 4.-én a Tarka Magyar elnevezésű tömegdemonstrációt, „a kirekesztés, a kisebbségeket érő atrocitások, és az erőszak minden formája ellen”. A hangsúlyozottan civil, és alulról jövő megmozduláshoz több tucat civil szervezet csatlakozott, és határozottan elutasít minden ehhez történő politikai csatlakozási törekvést. Ehhez kapcsolódóan, bár egyetértenek a Magyar Charta eszmeiségével, mégis elhatárolódik attól, politikai színezete miatt.

A megmozdulás gyakorlatilag polgári válasz lenne az eddigi tüntetésekre és felvonulásokra. Elvégre mindenkit várnak, aki egy árkok nélküli, egységes és békés országban kíván élni és aki elutasítja az eddig látható-tapasztalható cirkuszt. Maguk a civil szervezetek együttesen tízezres tömegeket képesek megmozgatni, de ha tényleg összejön a várt százezres létszám, akkor az kellő fricska lehetne az összes pártnak és megmozdulásnak, amik a maximum párezres létszámukkal nem igen keltettek megfelelő érdeklődést- hacsak az őket körülvevő rendbontásokat nem tekintjük annak.

Maga a rendezvény gyülekezője fél négykor lesz a Gödör klub előtti Erzsébet téren. Ott némi tájékoztató hangzik el Bódis Krisztától, aki a rendezvény szóvivője, majd Novák Péter fogja moderálni az eseményeket. Semmilyen beszéd nem lesz, jelszavak nélküli, néma, békés tüntetést harangoznak be. A menet az Andrássy úton a Hősök teréig fog tartani, amihez – érdekes módon – csak a kezdeti és a cél helyszínen lehet majd csatlakozni, a köztes úton erős rendőri őrizet és kordonok védik majd a felvonulókat. A téren Rácz Kati és a Flush zenekar koncertje szórakoztatja majd a tömeget, mely kifejezetten jelképes lépés, ők ugyanis az erőszak miatt nem bírták megtartani koncertjüket a meleg felvonuláson. Ezek után mindenki magasba emel egy színes ruhadarabot, mely a különböző „színek” békés egymás mellett élését szimbolizálja.

Bővebb információ és honlap: itt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását