2024. május 13. - Szervác, Imola

Live Earth koncert

India lesz a házigazdája a legközelebbi Live Earth koncertnek, amely ezúttal az elmaradott térségek elektromos árammal való ellátására gyűjt adományokat világszerte.
2008. szeptember 22. hétfő 16:47 - Hírextra
A fellépők között lesz Jon Bon Jovi és az első számú bollywoodi szupersztár, Amitabh Bachchan is, de a szervezők még számos nagy nevet ígértek a december 7-én Mumbaiba tervezett koncertre.
Az indiai helyszín ötlete Al Gore korábbi amerikai alelnöktől eredt, árulta el Kevin Wall, a Live Earth alapítója.

Gore egy mumbai sajtókonferencián - amelyen műholdas közvetítés segítségével vett rész - arra bíztatta Indiát, hogy járjon élen a világ klímapolitikájának megváltoztatásában.

A nagyszabású zenei gálát több mint száz ország televíziója sugározza majd élőben. A bevételek a Light A Billion Lives (Világíts meg egymilliárd életet) kampány céljait segítik.

A világon 1,6 milliárd ember nem jut elektromos energiához, és a mozgalom célja, hogy az ilyen elmaradott indiai, mianmari, pakisztáni, etiópiai és malawi falvak lakóinak napenergiával biztosítsák az áramot - mondta el a kampány fő támogatója, Rajendra Pachauri, az ENSZ klímaváltozással foglalkozó kormányközi bizottságának elnöke.

A koncert szervezői óriásképernyőket állítanak fel, és televíziókat osztanak majd, hogy a távoli falvakban is láthassák az eseményt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását