2024. április 19. - Emma

Rekordidő alatt tekerte fel magát a felhőkarcolóra

Rekordidő alatt sikerült "megmásznia" kerékpárral Ausztria legmagasabb felhőkarcolóját, a 202 méter magas bécsi Millennium-tornyot egy lengyel extrémsportolónak, hivatásos kerékpározónak.
2010. október 3. vasárnap 14:57 - HírExtra
Krystian Herba 18 perc és 9,12 másodperc alatt tekert fel szombaton a szűk lépcsőházban a 48. emeletre, 816 lépcsőfokot leküzdve. Célbaérés után kimerülten rogyott padlóra, ahonnét csak percek múltán volt ereje feltápászkodni.

A férfi elismerte, hogy rendkívül kimerítő volt lépcsőn fölfelé biciklizni, főleg az út második felében, és nem is bízott abban, hogy sikerül ilyen jó időt "futnia".

Herbát egy orvoson kívül két társa kísérte stopperórával a kezükben, akik egyszersmind próbálták tartani benne a lelket.

A lengyel sportember 16 éve, a profi kerékpározás megkezdésekor tűzte ki célul a legmagasabb osztrák épület kerékpáros "megmászását".

A bécsi siker után szeretne feltekerni a New York-i Empire State Buildingre vagy a párizsi Eiffel-toronyra is, nagy álma azonban a világ legmagasabb felhőkarcolójának, a dubaji Burdzs Kalifának a meghódítása.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását