2024. április 30. - Katalin, Kitti

Nem fordulnak a CAS-hoz a lebukott orosz atléták

Nem fordul a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) az a hét orosz olimpikon, akiknek versenyzési jogát csütörtökön azért függesztette fel a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF), mert a versenyzők doppingmintája DNS-egyezést mutat.
2008. augusztus 1. péntek 15:00 - Hírextra

A hírt Valentyin Maslakov, az orosz atlétaválogatott vezetőedzője jelentette be.
"Van lehetőség a fellebbezésre, de a sportolók és edzőik úgy döntöttek, hogy nem élnek vele" - mondta Maslakov a Majak rádiónak adott nyilatkozatában.


"Öt aranyat elvesztettünk" - írta pénteki számában a moszkvai Izvesztyija, utalva arra, hogy a hét atléta - Olga Juharova, Jelena Szoboljeva, Julija Fomenko, Tatyjana Tomasova, Darja Pisalnyikova, Szvetlana Cserkaszova és Gulfija Hanafejeva - közül öten voltak tagjai az olimpiai küldöttségnek, s mindannyian éremeséllyel indultak volna a játékokon.


"Ez egy hatalmas csapás a számunkra, nem találok szavakat. A társaim és én is kategorikusan ellenzem a döntést, és nem látom az indokot, hogy miért vádolnak bennünket ilyesmivel" - fakadt ki Jelena Szoboljeva, a "hetek" egyike, aki március 9-én fedettpályán 3:57.71 perccel világrekordot állított fel és 800-on a világ idei legjobbját (1:54.85 p) futotta.


Az orosz szövetség csütörtökön jelentette be: az IAAF arról tájékoztatta őket, hogy a hét versenyző doppingmintája DNS-egyezést mutat, ami arra utal, hogy egy személytől származnak a minták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását