2024. május 5. - Györgyi

Brazil döbbenet a szavazáson

Brazíliában nagy döbbenetet és sajtóvisszhangot váltott ki, hogy Dunga, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint az olasz Andrea Pirlo volt az év legjobbja.
2007. december 19. szerda 19:25 - Hírextra

Az újságok nagy terjedelemben foglalkoztak Dunga szavazatával, amelyet a FIFA év játékosa címre adott le, ugyanis - amint azt a Folha de Sao Paulo című lap kiemeli - rajta kívül csak egy szakvezető látta a Milan középpályását a legjobbnak, méghozzá a szinte ismeretlen Tony Jamieson, Cook-szigetek szakvezetője.

A lapok azt is megemlítik, hogy a külföldön dolgozó brazil szövetségi kapitányok mindegyike, így többek között Luiz Felipe Scolari és Carlos Alberto Pareira is Kakára szavaztak. Dunga ugyanakkor nem voksolhatott a szintén Milanban játszó támadóra, mivel ő a brazil nemzeti együttes irányítójaként, csak más nemzetbelit választhatott.

Kaká december elején az Aranylabdát is elnyerte, méghozzá hatalmas fölénnyel, ugyanis 1047 pontjához képest fele annyit sem kapott a második Lionel Messi (504) és Cristiano Ronaldo (426).
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség hétfőn, zürichi gáláján hirdeti ki az év játékosait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását