2024. május 3. - Tímea, Irma

Állatok világnapja előtt kutyák napja

Egy héttel az állatok világnapja előtt, szeptember 27-én rendezi meg négy állatvédő egyesület a kutyák napját, amelyen utcáról mentett, gyógyított ebek várják új, szerető gazdájukat.
2008. szeptember 22. hétfő 11:21 - Hírextra
Ha már október negyedikén az állatok védelmére hívja fel számos rendezvény a figyelmet, akkor legyen olyan nap, amely csak a kutyáké. Ezért szeptember 27-én, szombaton 12 órától örökbefogadó napot tart a Strázsa Kutyapanzióban (Budapest X. kerület, Népliget- Vajda Péter utca) a Lelenc Kutyamentő Egyesület, a Belfegor és Maci Állatmenhely, a Biatorbágyi Állatvédő Egyesület és a Retriever Rescue.

A hosszú ideje együttműködő szervezetek összesen 60, főként keverék kutyának szeretnének gazdát találni. Az ebek között találhatók 3-4-5 hónapos kölykök és 9-10 hónapos kutyák is. A nagyobbak pórázon közlekednek, hallgatnak a nevükre és hívásra visszamennek. A kutyák 90 százaléka pedig szobatiszta - mondta az MTI-nek Tenner Anna, a Lelenc Kutyamentő Egyesület vezetője.
Minden kutya oltva, a szukák - és a kanok egy része is - ivartalanítva, chipezve várja, hogy szerető gazdihoz kerüljön.

Aki ezen a napon egy kutyát örökbefogad, az kettőt ment meg egyszerre, hiszen az elvitt négylábú helyére egy következő mentett kutya kerülhet - tette hozzá Tenner Anna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását