2024. március 29. - Auguszta

Adócsaló acélkereskedők - milliós károkkal

Mintegy 770 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek azok az acélkereskedelemmel foglalkozó cégek, amelyeket a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) ellenőrzött az elmúlt napokban - tájékoztatta a VPOP hétfőn az MTI-t.
2008. szeptember 22. hétfő 13:47 - Hírextra
Közleményük szerint a budapesti, győri és szolnoki székhelyű cégek 2006 és 2008 között az unióból nettó áron szerezték be az árut, de a belföldi továbbértékesítéskor a vevőktől már az ÁFÁ-val megnövelt árat kérték el. Az adómegfizetés elkerülése érdekében hamis tartalmú adóbevallásokat nyújtottak be, amelyek mögött nem létező belföldi beszerzéseket tüntettek fel.

A nyomozás adatai szerint a cégek ezzel 770 millió forint kárt okoztak a költségvetésnek; ennek megtérülése érdekében a pénzügyőrök egy nagy értékű ingatlant, gépjárművet és készpénzt foglaltak le.
Az ügyben a VPOP két gyanúsítottat hallgatott ki különösen nagy mértékű adócsökkenést okozó adócsalás bűntette megalapozott gyanújával. Közülük egy embert a Budai Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, míg a másiknak házi őrizetét rendelte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását