2024. április 26. - Ervin

80 kilométert gyalogolt a volt miniszter

Több mint 80 kilométert gyalogolt a múlt héten Milan Simonovsky volt cseh közlekedési miniszter egy elveszített fogadás miatt. A most hatvanas éveiben járó kereszténydemokrata Simonovsky 2005-ben közlekedési miniszterként írta alá az autópálya építésről s
2008. szeptember 22. hétfő 07:30 - Hírextra
Amikor többen megkérdőjelezték, hogy reális-e 2008 végéig elkészíteni a Prága-Ostrava-lengyel határ autópálya utolsó, több mint 80 kilométeres szakaszát, a miniszter a szerződés aláírása után a kételkedőknek fogadást ajánlott fel: ha időben nem lesz kész az autópálya, akkor legyalogolja a távolságot. Ha viszont elkészül, akkor a kételkedőknek kell gyalogolniuk.

Radim Chytka, akkoriban ellenzéki polgári demokrata képviselő elfogadta a nyilvános kihívást, s miután a közelmúltban kiderült, hogy az említett sztrádaszakasz semmiképpen sem lesz befejezve az idén, felszólította Simonovskyt a gyaloglásra.

"Beismerem, hogy elveszítettem a fogadást, s ezért a héten négy szakaszban legyalogoltam a több mint nyolcvan kilométert. Maga a gyaloglás nem okozott gondot, mert rendszeresen túrázok a hegyekben. Az esős, szeles, hideg idő azonban nagyon kellemetlen volt" - számolt be újságíróknak a rendkívüli túráról a hét végén Prágában Simonovsky. Elmondta: egyedült gyalogolt, naponta mintegy 20-22 kilométert. Asszisztensével, aki minden szakasz végén meleg teával, száraz, tiszta ruhával, cipővel várta, mobiltelefonon tartotta a kapcsolatot.

Radim Chytka, a fogadás nyertese szilvapálinkával és meleg étellel várta Simonovskyt a célban. - "Szép teljesítmény volt" - méltatta Simonovsky gyalogtúráját a képviselő. Mosolyogva hozzátette: biztos, hogy jót tesz a képviselő úr egészségének, s a kereszténydemokrata párt az akciót, ha akarja, akár a választási kampányban is kihasználhatja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását