2024. április 26. - Ervin

Putyin és Télapó az élen

Vlagyimir Putyin "személyében" a Télapónak komoly vetélytársa akadt Moszkvában: miközben eddig jutányos áron lehetett szociális-, és jóval drágábban maszek Télapót hívni, a napokban hirdetések jelentek meg, amelyek szerint az államfő hasonmásait is az ünn
2007. december 29. szombat 10:22 - Hírextra
A szociális Télapó a moszkvai városi önkormányzat találmánya a kevésbé jómódúak számára, s már 1500 rubelért (mintegy 10 500 forintért) házhoz megy, miközben a magán Télapók ennek legalább a dupláját kérik, de a látogatás ára elérheti a tízezer rubelt (vagyis mintegy 70 ezer forintot) is. Mind a tanácsi, mind az önállóan vállalkozó Télapó viszi természetesen magával hagyományos segítőjét, a többnyire világoskékbe öltözött, szép, szőke Sznyegurocskát, vagyis Hópelyhecskét is.

Most azonban konkurenciája támadt az összes Télapónak: a rendezvényszervező cégek Vlagyimir Putyin államfő hasonmását ajánlják, aki szintén házhoz megy az ünnepre, de Putyinból is akadnak önálló vállalkozók is. (Putyin esetében éppen fordított a helyzet, mint Télapónál: az ügynökségek által kínált hasonmások látogatása akár 40 ezer rubelbe - mintegy 280 ezer forintba - is belekerülhet, míg az egyéni vállalkozók óránként 500-1000 rubelért /3500-7000 forintért/ is kaphatók.)

A BBC orosz adásában felhívta rá a figyelmet, hogy aki Dmitrij Medvegyev elnökjelölttel akarja ünnepelni az újévet, annak még várnia kell, ilyen ajánlat egyelőre nincs a piacon.

Oroszországban az egykori jótékony püspök emlékét idéző Mikulás helyett a Télapó jön, de a harmincas évek óta nem karácsonykor, hanem újévkor, és ilyenkor állítanak feldíszített fenyőfát is. Mivel az ortodox egyház nem a Gergely-naptár szerint üli ünnepeit, Oroszországban az év utolsó napjaitól egészen az ortodox - úgynevezett régi - újévig, vagyis január 13-ig tart a Télapók és Putyin-hasonmások szezonja.

Kereslet bőven van: a BBC honlapján kiírt szavazás szerint a válaszolók 44,15 százaléka inkább maga köszönti a gyerekeit, de 25,36 százalék látja szívesen a Télapót. Igaz, Vlagyimir Putyint csak 9,06 százalék látná szívesen az ünnepi asztalnál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását