2024. május 5. - Györgyi

Minden ágyú harcra kész

Mind a hat rendőrségi vízágyú teljes átvizsgáláson esett át a szombati fővárosi demonstrációkat megelőzően, azokat a kiemelt kockázatú tüntetések helyszíneire telepíti a rendőrség - értesült a HavariaPress.
2008. szeptember 20. szombat 14:50 - Hírextra
A három új, és a három korábban már meglévő vízágyúját is teljes körű átvizsgálásnak és felkészítésnek vetette alá a rendőrség, hogy azok probléma nélkül bevethetőek legyenek az esetlegesen elfajuló szombati tüntetések alkalmával. A felkészített vízágyukat a rendőrség a kiemelten kockázatos tüntetések helyszíneire telepíti, már a rendezvények kezdetekor ott lesznek jól őrzött helyen a járművek. Újabb tolólapos járműveket is beszerzett a rendőrség, hogy az esetlegesen emelt barikádokat azokkal semlegesítsék. Négy Kraz típusú, orosz gyártmányú, tolólapos teherautó-óriás áll készenlétben a Készenléti Rendőrség bázisán. A főváros valamennyi hídjára kamerákat telepített már korábban a rendőrség, hogy azokkal is megelőzzék az esetleges hídfoglalásokat. Péntek óta folyamatos ellenőrzések zajlanak Budapesten; a rendőrök gyanús járókelőket és autókat is megállítanak, nem csak a rendezvények közelében. A rendőrség négy szombati fővárosi rendezvényt tart kiemelt kockázatúnak. A Nemzeti Érzelmű Motorosok 9 órától gyülekeznek a Hősök terén, majd a városon átvonulva, a 6-os úton mennek egészen Balatonőszödig. A 64 Vármegye Ifjúsági Mozgalom demonstrációja délután 3-kor kezdődik a Hősök terén, onnan vonulnak a résztvevők a Kossuth térre, akárcsak a Magyar Demokratikus Charta demonstrációjának résztvevői, akik a Roosevelt téren illetve a Clark Ádám téren gyülekeznek délután 3-tól.
Forrás: Havaria Press
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását