2023. március 22. - Beáta, Izolda

Kövér: Lefekszünk az oroszoknak

Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) megbízott főigazgatójának esetleges kinevezése az NBH élére Kövér László szerint azt jelentené, hogy a magyar kormány "lefekszik az oroszoknak". Elmondta: Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal élére jelö
2007. november 13. kedd 10:07 - Hírextra
Kövér László szerint Laborc kinevezésével a szolgálat kiszorulhat a NATO-tagországok társszervezeteinek érdemi együttműködéséből. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja ehhez azt is hozzátette: mára "egyértelművé vált", hogy a NATO szervei informális úton aggodalmuknak adtak hangot a moszkvai Dzerzsinszkij-akadémia nemzetközi kapcsolatok szakán végzett főtiszt esetleges kinevezése kapcsán.

A lap emlékeztet arra, hogy a nemzetbiztonsági bizottság a múlt héten hallgatta volna meg Laborc Sándort, ám az ülés elmaradt, mert jelenleg is folynak a háttéregyeztetések arról, hogy mikor és milyen napirenddel tárgyaljon a testület.

A Magyar Hírlap információi szerint a Simicskó István (KDNP) vezette bizottság most "időhúzásra játszik": az ellenzék - mint írják - abban bízik, hogy az amerikai kapcsolatok ápolását is feladatának tekintő SZDSZ – az USA esetleges informális jelzésére – kihátrál a kormány szándéka mögül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását