2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Kimosták az árpádsávot

Árpádsávos zászlót mostak ki cigányok szombat délután a romaszervezetek által meghirdetett békemenet alkalmából a Cipők a Duna-parton nevű szoborkompozíciónál: egy hófehér lavórban, a Dunából mert vízben az Országos Cigány Önkormányzat képviselőjeként egy
2008. szeptember 20. szombat 16:50 - Hírextra
 A jobboldali szervezetek tüntetésein és a radikális megmozdulásokon már nélkülözhetetlenné vált lobogót azért mosták ki az emlékműnél, mert 1944-ben ezen a helyen lőtték a Dunába az akkori hatalom által üldözötteket, és emlékeztet arra, hogy több százezer roma lett a holokauszt áldozata. 

Kolompár Orbán, az OCÖ elnöke a performance kapcsán úgy fogalmazott: "lemostuk a gyalázatot". A mintegy másfél ezernyi tömeg azt skandálta: "tiszta a zászló".

Az Olimpiai parkból indult békemenet résztvevői rohamrendőrök gyűrűjében csatlakoztak a miniszterelnök által életre hívott Magyar Demokratikus Charta rendezvényéhez.. A menet résztvevőit az ott lévők tapssal fogadták.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. szeptember 20. 17:07
És a cigányasszonyt kimosta valaki? Akárcsak jelképesen?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását