2024. április 20. - Tivadar

Lakossági szeméttől burjánzik a Bodrog

Nagy mennyiségű kommunális szemét került a Bodrogba a folyó külföldi szakaszán, a szenny Bodrogkeresztúr térségében akadt fenn az összefüggő jégtáblán, egyelőre nem lehet eltávolítani - tájékoztatta Csont Csaba, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és
2009. január 26. hétfő 14:38 - Hírextra
A főleg műanyag palackok sokaságát és egyéb más kommunális szemetet, továbbá a farönköket feltehetően ukrán vagy szlovák területen, illegális hulladéklerakóból, illetve az ártérről moshatta bele az áradat a Bodrogba. A jeges árral érkező hordalék Bodrogkeresztúr térségében akadt fenn a folyót takaró összefüggő jégtáblán - mondta a szóvivő.

A szennyeződéssel egyelőre nem tudnak mit kezdeni a vízügyi szakemberek, a ma ismert technológiával nem lehet kiszedni a hulladékot, a jég ugyanis könnyen megrongálhatná a vízi járműveket.

Amennyiben a hordalék az összefüggő jég megszűnte után tovább tud haladni, akkor annak nagy részét a tiszalöki vízlépcső automata tisztítóberendezése kiszűrheti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását