2024. május 10. - Ármin, Pálma

Milliárdok a mélygarázsra

A Kossuth téri mélygarázs építője hatmilliárd forintot használhat fel közbeszerzés nélkül, miután nemzetbiztonsági okokra hivatkozva felmentést adott a T. Ház szakbizottsága a tendereztetés alól - írta a pénteki Magyar Nemzet.
2008. szeptember 19. péntek 07:41 - Hírextra
A lap szerint ez azért is érthetetlen, mert az előzetes tervek alapján a beruházás összköltsége 3, 5 milliárd forint, amelyből 1-2 milliárdot nem is a garázsépítésre, hanem a felszíni közparkra fordítanának az építők.

Az ügy különlegessége, hogy a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén, ahol napirendre került a mélygarázs ügye, megjelent az építkezés lebonyolítására pályázó Parking Szervező, Fejlesztő és Tanácsadó Kft. ügyvezető igazgatója is "az oldalán Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes kabinetfőnökével" - olvasható a cikkben.

Simicskó István, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának KDNP-s elnöke a lapnak nyilatkozva rámutatott: szerinte több ponton is szokatlan ez a beruházás. Mint fogalmazott: "több mint árulkodó, hogy míg az építkezés tervezett összköltségénél milliárdokkal nagyobb összegű közpénz felhasználására felmentést kérnek a közbeszerzés alól, már megjelenik a bizottság előtt az egyik lehetséges beruházó képviselője".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását