2024. április 29. - Péter

Lezárult az EKF tervpályázati szakasza

Lezárult a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa Program (EKF) kulcsberuházásainak tervpályázati szakasza, az utolsó, Közterek és parkok újraélesztése projekthez tartozó pályamunkák eredményeit pénteken hirdették ki a baranyai megyeszékhelyen.
2008. szeptember 19. péntek 16:24 - Hírextra
A pályázatok értékelését a végleges tervek elkészítése, az engedélyeztetési eljárások követik, hogy a következő hónapokban megkezdődhessenek a már látványos kivitelezési munkálatok - mondta Tóth Bertalan, Pécs alpolgármestere az eredményhirdetésen. Az ünnepségen tíz tervezőirodát 28 millió forinttal díjaztak a pécsi indóház és környéke, a keleti városrész központi tereinek és az EKF-városrész revitalizációjához készített terveikért.

Mészáros András, az EKF főigazgatója arról szólt, hogy a program kezdetéig 469 nap van hátra, addigra várhatóan elkészülnek a nagyberuházások, azaz a 600 ezer négyzetméternyi közpark megújítása mellett a koncertterem, a tudásközpont és a Zsolnay Kulturális Negyed.

Merza Péter, az EKF fejlesztési igazgatója ehhez hozzátette: a mintegy 46 milliárd forintos programból a tervezett 7,5 milliárd forintnál többet, 8,5 milliárdot költhetnek. Úgy vélte, ez azért fontos, mert ezek azok a fejlesztések, melyek a legközelebb állnak az emberek széles tömegeihez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását