2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ítélet a pénzügyőrökre

Vesztegetéssel, hivatali visszaéléssel, nemzetközi kapcsolatban elkövetett vesztegetéssel és közokirat-hamisítással vádolt 61 ember - köztük 29 pénzügyőr - ügyében hirdetett ítéletet a Debreceni Ítélőtábla büntetőtanácsa pénteken: 32 vádlott esetében hatá
2008. szeptember 19. péntek 15:29 - Hírextra
A vádlottak padján pénzügyőrök, vámhivatali dolgozók, szállítmányozási vállalatok gépkocsivezetői ültek javarészt, de volt köztük árufuvarozó vállalkozás ügyvezetője, illetve fuvarszervezője is.
A vád szerint a pénzügyőrök nemzetközi közúti árufuvarozói engedéllyel nem rendelkező járművek határátlépését intézték, hivatali kötelességüket megszegve.

Az esetek 2001. november és 2003. szeptember közötti időszakban történtek a hidasnémeti vámhivatal, tornyosnémeti közúti határátkelőhelyénél. A vádlottak közreműködésével nagy mennyiségű cukor érkezett Magyarországra vámkezelés nélkül az adott időszakban - tartalmazta egyebek mellett a vádirat.

A vádlottak többségét az első fokon eljáró Borsod-Aba-Zemplén Megyei Bíróság felfüggesztett szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélte.

A Debreceni Ítélőtábla döntését ismertetve Balla Lajos tanácselnök kifejtette: az elsőfokú bíróság eljárási szabályt sértett, amely lényeges hatással van az ügy elbírálására és a büntetés kiszabására.
Ezért az ítélőtábla 32 vádlott esetében az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, és új eljárást rendelt el.

A többi esetben az ítéleteket mérsékelte, illetve előzetes mentesítést adott a vádlottaknak.
Ez utóbbi azt jelenti, hogy az érintett pénzügyőrök tovább folytathatják szolgálatukat a testületnél - tudta meg az MTI más forrásból.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását