2024. április 26. - Ervin

Háborús bűnöst fogtak?

A szerb belügyminiszter, Dragan Jocsics szerdán egy rendőrcsoportot küldött a vajdasági Fehértemplomba, ahol az egyik helyi tévé tulajdonosa arról számolt be, hogy a hadsereg letartóztatott valakit, feltehetően a háborús bűnösök utáni kutatás során. Jocsi
2007. október 25. csütörtök 07:52 - Hírextra
Sztefan Cvetkovics, a TNT televízió tulajdonosa állítja: kedd éjszaka látta, hogy a Fehértemplom melletti Deliblátói homokpusztán egy férfit vezetnek el a szerbiai hadsereg tagjai. Az ismeretlen férinek eltakarták az arcát.

Az újságíró állításait eddig senki sem erősítette meg, de Jocsics belügyminiszter azt megerősítette, hogy kedd éjszaka a Fehértemplom közelében lévő katonai létesítményt átfésülték a hadsereg tagjai. Jocsics szerint "egyetlen szó sem igaz" a tévétulajdonos állításaiból. A politikus a szerdai parlamenti ülés szünetében azt nyilatkozta: beszélt a hadsereg vezetőivel, akik megerősítették a kaszárnyák átkutatásának hírét, de rutinvizsgálatnak nevezték az akciót.

A szerb kormány háborús bűnösök felkutatását koordináló tanácsának vezetője, Raszim Ljaljics viszont azt nyilatkozta, hogy a fehértemplomi kutatás a szökevények utáni kuatás része volt.

A fehértemplomi eset előtt néhány nappal Pancsován és Nagybecskereken is átfésülték a kaszárnyákat. A szerbiai sajtó ezt azzal hozza kapcsolatba, hogy csütörtökön a hágai Nemzetközi Törvényszék főügyésze, Carla del Ponte Belgrádba látogat.

A főügyész elmarasztalta Szerbiát, amiért szerinte az ország nem tesz meg mindent a háborús bűnökkel vádoltak elfogásáért. Egyes vélemények szerint az elmúlt néhány nap katonai tevékenységei a főügyész látogatásának szólnak.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását