2024. április 27. - Zita

Határozatképtelenül

Határozatképtelenség miatt meghiúsult a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottságának pénteki rendkívüli ülése, amelyen a Magyar Demokratikus Charta szombati rendezvényéhez kért közterület-foglalási engedélyéről tárgyaltak volna. Az ülésen a 11 fős
2008. szeptember 19. péntek 16:34 - Hírextra
Ughy Attila (Fidesz) bizottsági elnök és Horváth Gyula (MSZP) alelnök egyaránt úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy erre az ülésre nem is volt szükség, politikai rendezvényről lévén szó.

Az elnök szerint "ez egy olyan tüntetés, amihez semmi köze nincs a városnak, csak nem meri a rendőrség bevállalni sohasem. Ugyanaz van, mint a melegfesztiválnál, nem meri felvállalni a hatóság azt, hogy egy ilyen provokatív demonstrációt engedélyez úgy, hogy nem a város adja ki hozzá a közterület-használati engedélyt". A rendőrség áthárítja feladatát a fővárosra - tette hozzá.

A fideszes politikus utalva arra, hogy a sok demonstráció miatt a belvárosi önkormányzat már tiltakozott, megjegyezte, hogy a politikai-, illetve a tömegrendezvényeket az amúgy is túlterhelt Belváros helyett a Népligetben kellene megtartani. Ide tömegközlekedéssel könnyen el lehet jutni, nem véletlenül voltak itt régen a nagy baloldali majálisok - fűzte hozzá.

Horváth Gyula alelnök, aki egy politikustársával megjelent a meghiúsult ülésen, az MTI-nek elmondta, hogy osztja a bizottság elnökének álláspontját abban, hogy ez egy politikai rendezvény, amihez nincs szükség az önkormányzat közterület-foglalási engedélyére.

A szocialista politikus közölte, hogy a chartarendezvény szervezői a rendőrségtől úgy értesültek, hogy az esemény biztosításához a hatóságnak szüksége van az önkormányzat tulajdonosi engedélyére. Horváth Gyula, megerősítve fideszes politikustársa álláspontját, leszögezte, hogy "erre az engedélyre egyáltalán nincs szükség". Hozzátette, valami kommunikációs zavar lehet, mivel "a rendőrség valamit egészen másként tud, mint ahogy tudnia kéne". Nem először, tévesen értelmezi a jogszabályt a rendőrség - fűzte hozzá az alelnök. A politikai és tömegrendezvények Népligetbe telepítését Horváth Gyula politikustársa egyéni véleményének tekinti csupán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását