2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Hírek az MSZP választmányi üléséről

A következő időszak kormányzati és politikai teendőiről, illetve az eddig elvégzett munkáról tartott előadást szombaton Bajnai Gordon miniszterelnök az MSZP választmánya előtt, majd a testület elfogadta a képviselőjelölt-állítással kapcsolatos dokumentumokat - közölte Simon Gábor, a testület elnöke az ülés közben tartott sajtótájékoztatóján.
2009. szeptember 26. szombat 19:38 - HírExtra
Ismertetése szerint a kormányfő és a frakció együttműködése erős és tiszteletre méltó, amellyel Bajnai Gordon is egyetért. Ezzel összefüggésben Simon Gábor egy focikaput mintázó tortát adott át a kormányfőnek a választmány ülésének kezdetén, megköszönve eddig válságkezelő munkáját. A focikapuval arra akartak utalni, hogy a miniszterelnök a szabadidejében kapus egy csapatban.

A politikus tájékoztatást adott a miniszterelnök - a választmány zárt ülésén elhangzott - előadásának fontosabb elemeiről is. Beszámolt arról, hogy a kormányfő szerint az Egyesült Államokban mind befektetői, mind politikai oldalon elismerik Magyarország tevékenységét. "Jó volt magyarnak lenni Amerikában" - idézte a miniszterelnök szavait Simon Gábor.

A választmány elnöke elmondta, a kormányfő úgy látja, a gazdasági válságnak még nincs vége, és ha a világ ezen túljut, utána is lassú fejlődés várható.

A miniszterelnök - mondta - több lehetséges veszélyre is felhívta a figyelmet. Ide sorolta, hogy a gazdasági válság hatására társadalmi válság alakulhat ki, amelyben például az emberek nehezen, vagy nem tudják visszafizetni a fogyasztási hiteleket. A kormányfő azt kérte, hogy mindig legyen elég erő az ilyen helyzetek megoldására - közölte Simon Gábor.

A választmány elnöke kitért arra, Bajnai Gordon reális veszélynek látja a bűnbakkeresést is, amely nacionalista magatartásban és protekcionista gazdaságpolitikában jelenhet meg.

A miniszterelnök a választmányi ülésen tartott beszédében fontosnak nevezte azt is, hogy a részérdekek ne szabdalhassák szét a közérdeket a költségvetés elfogadásakor - mondta a testület elnöke.

Simon Gábor kitért a Magyar Televízió döntésére a Nap-kelte című reggeli műsor megszüntetésével kapcsolatban, ez véleménye szerint minősíthetetlen, elfogadhatatlan és politikailag nem korrekt.

Az MTI úgy tudja, a választmány által elfogadott, jelöltállításra vonatkozó dokumentum tartalmazza azt a politikai, erkölcsi megállapodást is, amelyet az egyéni, a területi, illetve az országos lista képviselőjelöltjeinek kell aláírniuk. Ez rögzíti egyebek közt, hogy a képviselő megválasztása esetén feladatait főállásban látja el, az MSZP-frakció tagjaként nem szavaz ellentétesen a kongresszus, illetve a választmány határozataival, továbbá kötelezettséget vállal arra, hogy havi nettó tiszteletdíjának 15 százalékát a pártszervezet számlájára utalja majd.

A dokumentum tartalmazza azt is: a jelölt kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben az MSZP-vel, annak politikájával, illetve a szocialista frakcióval olyan feloldhatatlan konfliktusba kerül, amely képviselői munkáját lehetetlenné teszi, valamint ha képviselőként a párt, illetve a képviselőcsoport számára politikailag, jogilag, erkölcsileg elfogadhatatlan helyzetbe kerül, felajánlja mandátumát a párt szervezeti rendje szerint döntésre illetékes testületnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Néga
2009. szeptember 27. 10:25
Egymás vállát veregetik,miközben az ország a béka feneke alatt van.Hazudoznak egymásnak.persze mit is vár el tőlük az ember.Kíváncsi leszek,hogy amikor a bíróság előtt állnak lopás,csalás,hazaárulás ügyekben,akkor mennyire fogják egymást favorizálni.Nem értik meg,hogy el kellene takarodniuk.Még egy kicsit sikerül lopniuk.Gyalázatos banda.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását